1. Kook dubbel.
Reeds tijdens mijn zwangerschap kookte ik regelmatig dubbele porties en stak deze in de diepvries. Bij gebrek aan tijd, had ik maar een gezonde maaltijd uit de diepvries te halen. Extra tijd gespendeerd? Nee.
2. Maak een weekmenu en een boodschappenlijstje.
Bekijk je agenda en evalueer op welke dagen je wel of geen tijd hebt om te koken. Maak op basis daarvaan een weekmenu en stel een boodschappenlijstje samen (ontbijt, tussendoortjes, middagmaal, avondmaal, andere levensmiddelen), zo vermijd je dat je elke dag naar de winkel moet. Hiermee bespaar je enorm veel tijd. Op hele drukke dagen, nodigde ik mijn zus uit om te komen koken voor mij, ze deed dit met heel veel liefde.
3. Doe je boodschappen online en ga ze afhalen.
Collect and go is super handig. Je kan er verschillende boodschappenlijstjes opslaan en bewerken, zo verlies je nog minder tijd. Gesukkel met twee kindjes in de kar is bovendien ook verleden tijd. I love it.
4. Koop diepvriesgroenten.
Diepvriesgroenten zonder toevoeging van saus zijn even kwalitatief als verse groenten. Het grootste pluspunt is dat ze reeds gewassen en gesneden zijn. Verse groenten zijn voor de dagen wanneer je tijd over hebt, of wacht, dat je tijd genoeg hebt ;-). Ook hier is collect and go fantastisch: hun aanbod is uitgebreid.
5. Kip? Kippenblokjes.
Kipfilet is een typisch voorbeeld van iets wat lang moet op staan. Om tijd te winnen snijd ik de kip steeds in blokjes, de gaartijd is beduidend korter.
6. Een (w)rapke graag!
Laat ons eerlijk zijn, de meeste tijd verliezen we door ons graanproduct gaar te krijgen. Een volkoren wrap kan hiervoor de oplossing bieden. Snel wat diepvrieswokgroenten in de pan, enkele runderreepjes aanbakken, een lichte kruidenkaas op de wrap smeren, opvullen en smullen maar!